Feri Lainšček

pisatelj

Sanje so večne

Ustvarjanje zame ni poklic, temveč način življenja. Knjige, ki sem jih napisal, filmi, pri katerih sem sodeloval, glasba, ki sem jo soustvarjal, pa tudi vse tisto drugo, kar je spotoma nastajalo in seveda še nastaja, je na nek način moja duhovna biografija.
Čeprav nisem ravnodušen ob tem, kaj drugi mislijo o mojem ustvarjanju, me najbolj vznemirjajo trenutki, ko nastaja nekaj novega.

Domov >  novice

Novi roman Ferija Lainščka v nadaljevanjih na spletu

Novi roman Ferija Lainščka v nadaljevanjih na spletu

Novi roman pisatelja Ferija Lainščka z naslovom Strah za metulje v nevihti lahko pred izidom v knjižni obliki v nadaljevanjih prebirate na Facebooku. Najdete ga v zapiskih na strani z naslovom Strah za metulje v nevihti, roman v nadaljevanjih.

Gre za ljubezensko zgodbo, ki se začne leta 1972 v Beogradu in se razplete leta 1991 nekje v Sloveniji. Roman torej tematizira daljše časovno obdobje iz naše bližnje preteklosti in prikazuje tudi razmere v nekdanji Jugoslovanski ljudski armadi.

Roman Strah za metulje v nevihti bo v knjižni obliki letos natisnila založba Beletrina.

Pisatelj Feri Lainšček je sicer izvedel že več konceptualnih spletnih akcij. Ena izmed najobsežnejših je bila mediacija pri nastajanju kolektivnega spletnega romana e-junak našega časa.  Facebookove strani pa je pisatelj prvič uporabil za interakcijo pri nastajanju svojega romana v verzih Sprehajališča za vračanje. Tudi pri nastajanju novega romana avtor pričakuje spletne odzive, ki bodo potencialno vplivali na končno vsebino literarnega dela.