Feri Lainšček

pisatelj

Sanje so večne

Ustvarjanje zame ni poklic, temveč način življenja. Knjige, ki sem jih napisal, filmi, pri katerih sem sodeloval, glasba, ki sem jo soustvarjal, pa tudi vse tisto drugo, kar je spotoma nastajalo in seveda še nastaja, je na nek način moja duhovna biografija.
Čeprav nisem ravnodušen ob tem, kaj drugi mislijo o mojem ustvarjanju, me najbolj vznemirjajo trenutki, ko nastaja nekaj novega.

BIOGRAFIJA

Franc ( Feri) Lainšček,  slovenski pisatelj, rojen 1959 v Dolencih v Prekmurju, končal gimnazijo v Murski Soboti, od leta 1983 imel status samostojnega umetnika, od leta 2007 zaposlen kot urednik pri založbi Franc-Franc v Murski Soboti, živi v Murski Soboti, Grajska ulica 16. Avtor številnih literarnih del, bibliografija njegovih samostojnih monografskih izdaj obsega že več kot 100 naslovov. Po njegovih romanih je bilo doslej posnetih 5 celovečernih filmov, med njimi tudi za film Petelinji zajtrk, ki je najbolj gledan domači film v samostojni Sloveniji. Trenutno nastaja celovečerni igrani film po njegovem romanu Nedotakljivi.

Povezave: